2018. január 18., csütörtök

7.b Célok


A hónap során rengeteget beszélgettünk a gyerekekkel célokról. Nagy örömömre szolgált, hogy mindannyian egyetértettek abban, hogy fontosnak tartják a célokat. Közös beszélgetéssel, zenehallgatással, játékokkal, és feladatokkal próbáltam élvezetessé tenni számukra a téma feldolgozását. Minden boldogság órát a hónap dalával kezdtünk, ami adott egy nagyon kellemes hangulatot. A gyerekek így könnyebben ráhangolódtak a témára.
A téma bevezetése után történeteket olvastunk, majd egy képnek adtunk címet.
A feladatok során összegyűjtöttük milyen tulajdonságok jellemzik a céltalan, és a céltudatos embert. Ennél a feladatnál kis segítséget igényeltek a tanulók, de hamar belejöttek. Példaképekről is beszélgettünk. Ki kit tart példaképének, illetve miért éppen őt? Érdekes és tanulságos példák születtek. Volt aki egy sztárt, volt aki a nevelő apukáját választotta példaképének, de a tanárnénik sem maradtak ki a sorból, aminek nagyon örültem. Összegyűjtötték a gyerekek számukra mik a legfontosabb célok (iskola, család, barátok, egészség, hobbi, sport) területén. Mindannyian képesek voltak célokat megfogalmazni, és azt is megbeszéltük, mit kell tenniük a céljaik elérése érdekében. Egy picikét előre ugrottunk az időben, és elképzeltük magunkat 20, 30, 50, 70 évesen. Több tanuló is pontosan meg tudta fogalmazni, mire is vágyik felnőtt korában, idős korában. A gyerekekkel írtunk bátorító megerősítéséket, melyeket önmaguknak írtak. Egy tükrös feladat során pedig a kis tükörbe nézve mondták el maguknak az általuk megfogalmazott megerősítéseket. Ezt a Tükördallal is kipróbáltuk, nagyon tetszett nekik. Meglepő volt számukra, az hogy önmagukat bátorították, úgy hogy közben nézték magukat a tükörben.
A hónap feladatában közös célként az osztálykirándulást választották. Lerajzolták hova mennének kirándulni szívesen. A céltáblára pedig körben helyezték el magukat. Miközben készült a közös céltábla, a hangulat nagyon jó volt, sokat nevettek, aktívak voltak, és lelkesek. Közben többször meghallgattuk a hónap dalát. A végeredmény nagyon szép lett.  Remélem sikerül a közös célunkat megvalósítani.

Hazler Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése